sábado, 22 de octubre de 2011

La Masia - Centre de Formació Oriol Tort

L'acte d'inauguració de la nova Masia va tenir lloc aquesta setmana.


L'anterior Masia, "La Masia Can Planas" es va inaugurar al 20 d'octubre de 1979 com a escola de formació esportiva i humana de molts nois que van arribar a ser jugadors i persones de gran talent, com Guillermo Amor, Sergio Busquets, Cesc Fàbregas, Pep Guardiola, Andrés Iniesta, Lionel Messi, Gerard Piqué, Carles Puyol, Victor Valdés, Xavi Hernández, entre d'altres.

Aquesta antiga masia estava molt a prop del Estadi del Camp Nou, es podia veure des d'una de les finestres. Ara el Centre de Formació Oriol Tort situat a la ciutat esportiva Joan Gamper, es troba a Sant Joan d'Espí, a uns 8km de l'estadi, però les instal·lacions han millorat bastant.

En aquesta nou centre de formació trobem una superfície construida de 6.000 metres quadrats distribuits en cinc plantes, amb capacitat per a 123 places ( 83 residents i 40 per concentracions d'equips professionals).

Será un centre de formació de futbolistes, un simbol de denominació d'origen de Barcelona, del Futbol Club Barcelona. Com diu l'eslogan:
"Més que un club"
L'objectiu d'aquesta nova Masia tindrá la mateixa filosofia que ha estat present sempre en el Barça, desenvolupar els talents de joves que poden arribar a jugar professionalment. I com Pep Guardiola a l'acte d'inauguració va recordar al joves que ara hi son a aquest nou centre, "El club ha fet una Masia formidable, però només l'esforç i la dedicació dels nois dirà si són capaços d'arribar lluny". Andrés Iniesta va afegir "que valorin tot el que tenen, que valorin el fet d'anar a escola, d'entrenar cada dia, perequè el temps passa molt de pressa i s'ha d'aprofitar".

A l'estrena oficial d'aquesta escola van assistir, a més d'actuals jugadors del primer equip i centener d'exresidents de l'antiga Masia, personalitats importants d'aquest pais, com Xavies Trias i el president de la Generalitat Artur Mas.

El Centre rep el nom del gran caçatalents blaugrana Oriol Tort, que va morir el 1.999 però que havia estat més de 40 anys al club primer com a entrenador d'infantils i com a coordinador de futbol base, d'on van sorgir Amor, Guardiola, De la Peña, Xavi o Iniesta.

Una escola de valors, una medalla pel Barça, una residencia on t'ensenyen a conviure amb altres companys, això es el que van dir que és aquesta nova Masia.

Visca el Barça i Visca Catalunya!

Artículo relacionado con la sección DEPORTE

3 comentarios: