lunes, 26 de septiembre de 2011

Trekking per Garraf

1 comentaris
    Aquest passat diumenge dia 25 de setembre, vaig participar en una passejada que organitzava el Centre Excursionista Roca Negra (CERN).

    Vam ser pràcticament 300 participants els que vam començar la caminada en la segona edició que fan per aquest trajecte. El día ha acompanyat molt. No hi havia cap núvol i la temperatura era molt bona. La sortida ha estat a l'hora convenida, pel voltant de les 8:30h del matí. Ens acompanyaven profesionals de Protecciói civil i la Creu Roja.


    Només ha hagut una incidència d'una persona que s'ha torçat el turmell, però res greu, la Creu Roja ha intervingut i tot correcte. He de dir que em parat moltes vegades, perquè la cua de gent es feia cada cop més llarga però ha estat una passejada molt bona i més impresionant del que jo em pensava. no pensava pas que al Garraf tinguès zones tan humides i francament no serà la última vegada que passi per allà.
    Aquesta va ser la ruta que vam fer des de les 8:30h del matí, aproximadament, fins les 14:30h. Sortint des del Castell de Castelldefels, fins a l'ermita del Brugués.

Mapa de la ruta para hacer trekking por garraf

Aquí teniu el recull d'algunes fotos que vaig realitzar en el trajecte:

Gràcies a l'organització:

sábado, 24 de septiembre de 2011

Els petits contrarelativistes

     Segons un experiment que s'ha portat a terme des de fa 3 anys en el Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN) situat a Ginebra (Suïssa), amb col·laboració amb el detector Opera, ubicat al massís de Gran Sasso (Itàlia) les petites partícules anomenades neutrins han recorregut la distància que separen aquestes dues instal·lacions en poc menys del que s'esperava.

El detector Opera ha registrat una velocitat inesperada en els neutrins



   El "viatge", que van realitzar més de 15.000 neutrins en aquests 3 anys de experimentació, tractava d'enviar-los 732 quilòmetres (la distància entre les dues instal·lacions) i trigaven en arribar 2,4 mil·lisegons. Els neutrins es pensava que no tenien massa però es va demostrar en experiments recents que en tenien, no saben exactament quanta però molt petita, no és nul·la. Aquesta propietat fa que la gravetat terrestre no afecti gaire a les seves trajectòries.
    A més a més, no té càrrega elèctrica, el que fa que tampoc es vegi afectat per camps magnètics. Per aquesta raó, per detectar-los s'utilitzen detectors gegants com el OPERA creat específicament per això. Els neutrins son tan petits i amb la massa tan petita que son indetectables per nosaltres, de fet, cada dia el Sol els produeix i ens arriben tan de dia com de nit, pel dia directament del Sol i per la nit travessen tota la Terra. El detector principal del OPERA esta constituït per un total de 150.000 maons de més de 8 quilograms cadascun, compostos de 56 plaques de plom alternades amb emulsions fotogràfiques ultrasensibles.

La Teoria de la RELATIVITAT posada en dubte?

   Aquest experiment, encara que els resultats acabin sent erronis, posen en dubte la famosa teoria d'Albert Einstein E=m·c2, ja que aquesta assumeix que la velocitat de la llum (c, aproximadament de uns 300.000km/s) no es pot traspassar. El Principi de Relativitat d'Einstein estableix que la velocitat de la llum és una "llei de la natura".

jueves, 22 de septiembre de 2011

Concursos de Robòtica

L'any passat vam assistir al Concurs de Robòtica JET (Terrassa). Va ser un dia emocionant, vam participar amb dos robots de minisumo i realment ens ho vam passar molt bé. Aquest any estavem interessats en participar en el mateix concurs amb un altre robot, la nova generació, millorat respecte els altres, però la nostra sorpresa es que aquest any no es realitzarà perquè no hi ha personal suficient per organitzar l'event.


http://youtu.be/voXVeU7I_sI

És una veritable llàstima perquè va ser tot un èxit d'assistència i de participació. Aqui podeu veure un video que recull la nostra breu però intensa participació al CRJET '10.

Justament amb l'intenció de poder participar en aquest concurs en vam assabentar, a més de que no es realitzaría aquest any, que hi havia un altre concurs a la ciutat comtal. El nom d'aquest concurs a Barcelona era AESSBoT'11.

Concurs de Nacional de Robòtica AESSBot'11

En aquest concurs que es realitzarà els propers dies 18 i 19 de novembre de 2011, dins de l'event 'Barcelona Developers Conference' que es realizarà al Museu Marítim de Barcelona, tindrà les mateixes categories que tenia el CRJET, és a dir, que podrem competir aquest any també encara que no sigui al concurs de Terrassa. Per una guia del participant han facilitat pdfs per a què no hi hagi cap dubte. Descarregable aquí: ParticipantesAESSBot11.pdf Ens ha agradat la idea de participar en aquest concurs, no només per obrir fronteres i compartir idees amb molta més gent que a Terrassa, sinó pel fet de que tenen una amplia experiència en concursos, porten des del 1995!!! Bueno, intentarem fer un bon paper a Barcelona, us aniré explicant la evolució del nostre Robot i del concurs.